pamięć immobilizera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BoYan
    Classic
    • 2009
    • 32

pamięć immobilizera

Jak w temacie ma m pytanie , czy podłokietnik z passata B5 pasuje do octavi L&K 99r. Znalazłem taki na allegro w jasnej skórze i wygląda tak samo. Mam w sumie wątpliwości co do koloru czy jest taki sam jak w mojej octavii. Może ktoś się orientuje to podpowie. Pozdrawiam
  • wizjoners
    Drive
    • 2007
    • 42

pamięć immobilizera

Panowie! Który to układ odpowiedzialny jest za pamięć immobilizera?
    Zdjęcie i geneza problemu tu>>>>http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26151

Poadrawiam

Komentarz

• awiacek
      Ambiente
      • 2007
      • 152

Re: pamięć immobilizera

Zamieszczone przez wizjoners
      Panowie! Który to układ odpowiedzialny jest za pamięć immobilizera?
      Zdjęcie i geneza problemu tu>>>>http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26151

Poadrawiam
      To chyba nie bardzo opowiadać o tajnikach zabezpieczenia samochodu przez IMMO (chociaż jest to bardzo słabe zabezpieczenie).
      Mogę ci powiedzieć, że immo jest w desce/liczniku jak i w sterowniku silnika.
      Przy immo generacji II można przeprogramowywać kluczyk, immo III trzeba mieć nowy transponder, przy immo IV...itd jest jeszcze trudniej.
      1. Powiedz dlaczego nie możesz przypisać nowego kluczyka?
      2. Posiadasz PIN do sterownika silnika?
      3. Posiadasz PIN do licznika?
      4. Jak przeprowadzasz adaptację immo

Komentarz

• wizjoners
        Drive
        • 2007
        • 42

Dzięki za zainteresowanie, będe dziś wieczór gadał z bratem bo to on coś wie na te tematy. Mam poprostu inny licznik i chcę go przełorzyć bo w starym opadły zegary i nie da się go naprawić. Po przekładce nie możemy zakodować kluczyków, więc powstał pomysł by może ze starego przełorzyć pamięć?

Komentarz

• awiacek
          Ambiente
          • 2007
          • 152

Dzięki za zainteresowanie, będe dziś wieczór gadał z bratem bo to on coś wie na te tematy. Mam poprostu inny licznik i chcę go przełorzyć bo w starym opadły zegary i nie da się go naprawić. Po przekładce nie możemy zakodować kluczyków, więc powstał pomysł by może ze starego przełorzyć pamięć?
          Żeby przełożyć pamięć, oba liczniki muszą mieć te same numery czyli np. 1U0 920 841 B, jeżeli jest coś innego to nie ma rady na przekładkę.

Komentarz

• Krzycho-63
            Rider
            • 2007
            • 628
            • Superb II (3T4)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Który to układ odpowiedzialny jest za pamięć immobilizera?
            Znajduje się z przodu licznika pod tarczami zegarów.Jeżeli liczniki posiadają te same numery katalogowe-niema potrzeby przelutowywania pamięci.Nie wiem jakim sprzętem dysponujesz.
            Skoda Superb II Ambition
            2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• wizjoners
              Drive
              • 2007
              • 42

Dzięki, dzięki, szkoda, że nie posiadam tej wiedzy, tak jak mówiłem przekarzę ją dalej i myślę że teraz coś z tego będzie.

Komentarz

Pracuję...